Om oss

Vi är ett familjedrivet hotell med stort hjärta och gör allt vi kan för att du som gäst ska känna dig som hemma. Hos oss kan du bo en natt eller en längre tid om du är på semester, besöker familj och vänner, har en projektanställning, försäkringsskada och renoverar hemma eller är mellan boenden. Oavsett anledning är du hjärtligt välkommen att bo på Hotel Vallentuna.

Kommer du till Vallentuna på semester eller för att spela golf, delta iett idrottsevenemang eller annat kan vi hjälpa er med att boka utflykter, rekommendera restauranger och sevärdheter, boka bowling, golf, gymklasser och mycket annat.

Vår Historia

Hotellets historia startade med byggnader som använts som deltagarboende på OS i Lillehammer 1994 och vi öppnade för första gången 1997. Vi har sedan dess renoverat och byggt ut kontinuerligt där receptionsbyggnaden utökats med vardagsrum och kök samt en extra våning.

Övriga byggnader från Lillehammer har ersatts med 2 helt nya hus med hiss som stod klara 2018. I husen finns förutom moderna och praktiska lägenheter med fullt utrustade kök, även tvättstugor, allmänna ytor samt handikappanpassade rum.

 • 1994

  OS hålls i Lillehammer

  Grunden till vårt hotell används faktiskt i Norge för första gången. Vilka idrottare tror du har bott i just våra hus?

 • 1996

  Byggnaderna på plats i Vallentuna

  De baracker som använts som spelarboende i Lillehammer fraktas till Vallentuna och arbetet med att göra om dem till hotellrum påbörjas. Byggnaderna används främst av ishockeyspelare från Vallentuna.

 • 2000

  Vallentuna Sporthotell

  Nu börjar hotellverksamheten dras igång mer på allvar. Det finns 12 lägenheter och 2 hotellrum fördelade på tre hus. Namnet är inte helt oväntat Vallentuna Sporthotell med tanke på historien och läget vid idrottsplatsen.

 • 2012

  Receptionsbyggnaden utökas

  Vi byggde 7 nya rum i receptionsbyggnaden på vilken det lades till en våning. Vi byggde även ut med Vardagsrum och Kök som gemensam yta för de boende i receptionsbyggnaden som inte har eget kök. Nu har vi totalt 21 rum på hotellet.

 • 2015

  Vi byter namn

  Eftersom våra gäster till största del är affärsresenärer, hantverkare och familjer som bor en längre tid hos oss tycker vi att vårt namn blir lite missvisande. Vi väljer därför att byta till vårt nuvarande namn Hotel Vallentuna vilket enkelt och tydligt säger precis vad vi är!

 • 2018

  Hotellet växer

  Två av husen från Lillehammer flyttas och på deras plats byggs två helt nya hus med tre våningar vardera. Husen är utrustade med hiss, tvättstuga, allmänna ytor och handikapprum. Varje hus har 17 moderna lägenheter av olika storlekar. Samtliga med eget kök, badrum och balkong eller terrass. Totalt har hotellet nu 47 rum.